28.7.10

Un petit canvi frenaria el joc dur

Fa uns dies vaig estar parlant amb una persona que té un pes important dins la Federació Catalana de Futbol. És un amant del futbol sala, i em va fer veure que al futbol 11 li falta una regla molt important. Em va dir que tots els esports tenen una norma que no permet que els equips vagin en contra de l’esport que practiquen, excepte el futbol. A continuació n’exposo alguns exemples:

Al bàsquet has de llançar a cistella abans que passin 24 segons, de forma que no pots passar-te la pilota eternament sense deixar jugar al rival. I el mateix passa amb l’handbol, on els àrbitres poden xiular passiu si veuen que un equip perd el temps amb passades fàcils. Un altre exemple, i el més rellevant per entendre la resta de l’escrit, el trobem al futbol sala. En aquest esport, qui practica l’antifutbol cometent més faltes del compte, ha de pagar un car peatge: a partir de la sisena falta comesa en un sol període per un mateix equip, per cada falta més que faci, el seu rival tindrà un llançament sense barrera des de 10 metres (és el que abans es coneixia com a doble-penal).

De tot plegat, la conclusió que n’extreia la persona de qui us parlava al principi, és que la FIFA hauria d’imposar aquesta regla del futbol sala també al futbol gran. Per exemple, podrien fer que cada 10 faltes rebudes, l'equip que les rep tingui dret a un xut des del centre de la mitja lluna de l’àrea. D’aquesta manera, estils de joc bruts i durs com el que va practicar Holanda a la final del Mundial o com el que ha practicat Mourinho més d’una vegada, s’extingirien. Els equips es veurien forçats a no cometre faltes i per això el millor que podrien fer seria tenir la pilota. I per tenir la pilota optarien per tàctiques ofensives, fet que incrementaria el nombre d’equips practicants d’un futbol de toc. I els principals beneficiats de tot això seríem els aficionats al futbol. És així de senzill. El problema és que si algun dia aquesta proposta arriba a la FIFA, aquest organisme no la tindrà en compte.

12 comentaris:

Anònim ha dit...

Totalment d'acord, Albert!!!

Estaria bé que algún pes pesat de la FIFA li arribès aquesta proposta i potser que li fessin una mica de cas, o això és el que m'agradaria.

Pruebas Fisicas ha dit...

No estaria malament aquesta idea. A més a més es tindria l'opció de tirar un tir ben aprop de la porteria sense que l'arbitre hagi de pitar penal. El que vull dir és que molts equips cometen faltes dins de l'àrea que l'arbitre no gosa pitar, d'aquesta manera l'arbit tindria menys responsabilitat alhora de pitar una cosa d'aquestes ja que seria per acumulació de faltes.

El que també crec que tenen que ficar però ja és sistemes tecnològics per veure si una pilota ha entrat (sinó que els hi preguntin als de Inglaterra...) i per veure millor si una jugada és penal o no..

Bon article Albert!

Sílvia ha dit...

Hola Albert!
La FIFA no canvia res...
salutacions
sílvia

Assumpta ha dit...

Ostres, Albert, m'agrada moltíssim aquesta idea, molt.

Això si, esperant que les faltes les pitessin, clar, que a vegades els jugadors del Barça reben cada tarascada que acaba en res... però sí, sí, m'agrada molt aquesta idea :-)

Laura ha dit...

Cert, primer les faltes d'han de pitar xDD
Em sembla bé, però ho veig molt difícil... Sempre he pensat, i a casa meva estan cansats de sentir-m'ho dir, que quan un jugador fa "cuento", s'hauria de passar 10 minuts a fora. Així, potser s'ho pensarien abans i no perdrien el temps.

Anònim ha dit...

Doncs a nosaltres amb tantes faltes que ens fan ens cansariem de llançar des de la frontal de l'àrea jajajajajaja

Salutacions.

Anònim ha dit...

És una gran idea! No se m'havia ocorregut traspassar aquesta regla del futbol sala al futbol! Si fos així, el Barça llençaria uns quants cops d'aquests a cada partit!

sànset i utnoa ha dit...

Em sembla una gran proposta!

Ara, veig difícil que els immobilistes que porten les batutes belluguin gaire...

*Sànset*

Oriol ha dit...

Seria una bona idea però crec que amb la gent de la FIFA, seria difícil implantar-ho.

Visca el Barça, avui a tornar a veure una mica de futbol.

Noé Hernández ha dit...

No estaría mal aquesta idea, però ni de conya es fará. Salutacions.

Un Crit Valent! ha dit...

En el inicial soccer nordamericà del anys 70 (Cosmos, Diplomats, ...) record que existia una falta (no se, com resultat de quina sanció), que era com un penal entre la linia de migcamp i l'àrea.
El xutador del penal normalment com per força no hi arribava, començava a correr amb la pilota als peus, i d'aquesta manera el porter podia tenir alguna possibilitat.
Aquestes innovacions van desapareixa quan van sol.licitar l'organització del mundial 94, i la federació d'USA va haver d'assumir les normes del joc, tal com les marca FIFA.
Bon estiu a tots, salut....i Visca el Barça

Admin ha dit...

Jo jugo a futbol sala i tot l'equip a d'estar molt atent a treure la pilota sense fer falta per això del doble-penal.

Trobaria bé que es fes al futbol 11.